Allergiudredning

Allergi er meget hyppig i Danmark og man regner med, at der er 1.2 millioner allergikere og anslået 250.000 potentielle allergener, der i mere eller mindre grad kan genere vores hverdag og helbred.

Symptomer kan være alt fra kløende øjne, tæthed i næse, løbenæse, nysetrang, hævelse i luftveje, vejrtrækningsbesvær, diverse gener fra mave-tarmsystemet, udslæt og kløe samt sår på huden.

Det kan være alt fra kemikalier, parfumer, støv, dyr og husdyr, medicin, fødevarer, metallegeringer, mikroorganismer og pollen.

Forskellige institutioner kan i større eller mindre omfang teste for forskellige allergener og i vores klinik foretages en såkaldt priktest for græs, birk, bynke, hund, kat og støvmider og evt. andre ved blodprøvetagning og evt. begge undersøgelser.

 

Behandling

Behandling består primært i symptombehandling i forskellige kombinationer med øjendråber, næsespray, antihistamin og evt. binyrebark/Steroid i korte boost-kure og der er i de seneste år kommet vaccinationsmulighed for f.eks. græs, birk og støv og vaccination kan opstartes her i klinikken og består af et førstegangsbesøg hvor 1. smeltetablet tages her hos os under vejledning og observation og herefter skal man dagligt tage 1 smeltetablet hver dag i 3 år.